Tekstforfatning

PLAKATMAGERIET KLAM

Pryd dit hjem med et urbant typemap på 50×70 cm over København eller de indre broer med vejmønstre i snoede bogstavrækker fra plakatmageriet KLAM

Af Ditte Marie Krømmelbein, Downtown

City of Words
Byen er fuld af ord. Navne, der fortæller en historie om de kvarterer og de gader, der bærer dem. KLAMs typemaps sender dig på opdagelse i vejenes visuelle verden, hvor skrifttyper og skriftstørrelser danner et mangefacettet mønster over København.

Kærlighed til København
”Hver eneste typografi, skriftstørrelse og linjelængde er designet, så de passer til Københavns blueprints,” fortæller Nis Klamer, der er den grafiske designer bag plakaterne. Sammen med to partnere startede han forrige år plakatmageriet KLAM, som i bogstavelig forstand sætter kærligheden til København på plakaten.

Inspiration fra den amerikanske metropol
Plakaterne er inspireret af New Yorkeren David Ehrenstråhles Guide to Manhattan, der sender beskueren på en visuel vandring i New Yorks snorlige gader. Den idé har Nis videreudviklet og pakket ind i sin passion for det typografiske kunsthåndværk. De urbane typemaps over København og de indre broer består udelukkende af bogstaver – med og uden fødder, skråstillet, trukket sammen, i versaler og med divergerende fodlængder. Det er ren poesi for blikket og bykærlighed for hjertet.

Se originalartikel her.

 

________________

 

COPENHAGEN FOOD

Få inspiration til middagen, fifs til byens bedste specialforretninger og gode idéer til kommende rejsemål med 3 numre det prisvindende magasin Copenhagen Food

Af Ditte Marie Krømmelbein, Downtown

Den gode madoplevelse
Vi er blevet vilde med kvalitet, lækre råvarer og den gode smag bag håndlavede og lokale produkter. Madmagasinet Copenhagen Food sætter fokus på den gode madoplevelse med lokale guides til kulinariske tilbud og beværtninger i København, portrætter af store danske personligheder fra madens verden, reportager fra jagter med friskfanget vildt og gode opskrifter til familier på budget.

Levede liv
Bag magasinet står en lille redaktion af unge, madglade og madinteresserede mennesker med et solidt netværk i den københavnske restaurantscene, der opsnapper, hvad der rør sig rundt omkring i bylivet og bringer inspirationen fra de levede liv ind i magasinet. Resultatet er levende reportager fra københavnernes hverdag og kulinariske kig bag kulissen hos lokale ostemagere, chokoladeekvilibrister og en masse andre kulinariske ildsjæle.

Æstetik rules
Copenhagen Food er ikke blot et magasin, der opdaterer dig med fifs til de nyeste tendenser og madsteder, du får også et veldesignet produkt med fantastiske billeder, lækre fonte og ordblandinger, der smager lige så lækkert på tungen, som de kulinariske opskrifter, magasinet er fyldt med. Designet har vundet en Creative Circle Award og indholdet vinder dit gastronomiske madhjerte.

Se originalartikel her.

 

________________

 

BISTRO BISTRO

Overdådigt skaldyrsfad for to personer med krabbeklør, jomfruhummere, rejer, muslinger, sikrogn og spansk Cava på gourmetrestauranten Bistro Bistro i Tisvilde

Af Ditte Marie Krømmelbein, Downtown

Drengene bag Tisvilde Bistro inviterer på udsøgte skalddyrsherligheder i sommerbyen Tisvilde. Glæd jer til et imponerende skaldyrsfad med hvidvinsdampede blåmuslinger, bagt jomfruhummer, citronstegte kammuslinger, dildkrydret krabbe, sikrogn og søkogte rejer. Hertil får i grillet landbrød, spæde salater, purløgsaioli, lime vinegrette og to glas boblende sød Cava.

Bistro Bistro er sidste skud på stammen over restaurationer med bistro-drengene Anders Buhl og Kenn Meier ved roret. Sidste år tændte de op under kedlerne i Tisvilde Bistro, og i år har flammerne spredt sig til den gamle bodega, Bistro Bistro, længere nede af hovedgaden. Her har de skabt et nordisk spisehus med hovedvægt på fisk og skaldyr og krydret med sommersalater og lette bistroretter.

200 m fra Bistro Bistro ligger det brusende Kattegat, hvorfra restauranten får de fleste af sine råvarer. De friske blåmuslinger damper over gasblusset i køkkenet, og en duft af hvidvin, citron og hvidløg forskanser sig i den lune restaurant, da Downtown kigger forbi. Vi sætter os sultne til bords på de gamle skibsbrikse med bløde puder og lune lammeskind, mens køkkenchefen puster liv i den gamle skipperstue med sine veltilberedte skalddyrskreationer.

De bløde jomfruhummere smager friskt af hav og får kant af en kraftig purløgsaioli, mens de hvidvinsdampede blåmuslinger skaber et syrligt modstykke til de søkogte rejer. De sprøde croutoner giver sammen med salaten bid til den veltilberedte skaldyrsanretning, mens den søde Cava komplementerer de salte havherligheder til fulde. Velbekomme!

Se originalartikel her.

 

________________

 

DESIGNER DAVID ANDERSEN

Opgrader garderoben med et custommade jakkesæt eller en habitjakke i 100% uldkvaliteter eller cashmere og silke fra den ukronede konge af dansk mode, designer David Andersen

Af Ditte Marie Krømmelbein, Downtown

Dansk modes fremadstormende designtalent
Han lavede Medinas dramatiske fjerkjole til Dansk Fashion Awards. Han er dna’et i flere af kronprinsesse Marys kjoler og designeren bag mange af Ida Corrs sceneoutfits. Den tidligere chefdesigner hos Dreams by Isabell Kristensen, David Andersen, er på få år blevet en stjerne i den danske modeverden, og i dette nummer af PLUS kan du få en skrædderlavet habit eller habitjakke fra det fremadstormende designtalent.

Skinny fit, powersuit eller klassisk tox
Jakkesættet har gennem tiderne givet mænd autorit og stil. Fra Robert Redforts kridhvide suit med bred revers i The Great Gatsby over Jon Hamms ålestramme model i Mad Men og John Travoltas løse bukser i Saturday Night Fever til Miami Vice-fyrenes powersuits med brede skuldre. Det ikoniske beklædningsstykke har set mange afskygninger, og David Andersen giver den gamle historie nyt liv med skræddersyede detaljer og tilpassede snit.

Herremode på bestilling
Habitter og skrædderlavede outfits er David Andersens varemærke. Hvert enkelt jakkesæt er lavet ud fra mål og produceret i 100% uldkvaliteter eller silke og cashmere. Modehuset emmer af ældgamle traditioner med modeller på ginerne og håndtegnede skitser på bordene. Når du får taget mål, viser David Andersen dig stofprøver og tidligere designs og vejleder dig i forhold til revers, manchetter og piping, inden han laver din skitse. Efter 3-4 uger er dit jakkesæt klar til endelig tilretning, så du kan tage din skinnende rusting på til aftaler og arrangementer i privat- og erhvervslivet.

Designerens egne favoritter
”Jeg går selv rigtig meget med en sort habitjakke med blanke manchetter. Det er en helt traditionel sort to-knaps basisjakke med den lille detalje ved ærmet. En anden jakke, jeg også er rigtig glad for, er en koksgrå variant med løst revers. Det sidder lige hvor det skal, men hvis man hiver ud i det, sidder det frit,” fortæller David Andersen. Det er den slags små detaljer, som gør en jakke mere spændende og som kendetegner David Andersens designs.

Se originalartikel her.

 

________________

 

GÅRDEVENTYR I DET NORDSJÆLLANDSKE
– 5 gode udflugtsmål i efterårsferien

Efteråret er sat ind, og de Nordsjællandske gårdhaver bugner med pluk selv-frugt, brugskunst og efterårsaktiviteter for hele familien. Så pak rygsækken med smagsløg, efterårshygge og madkærlighed, og tag på gårdeventyr i det nordsjællandske

Af Ditte Marie Krømmelbein, AOK

Spis til du segner
Saftige æbler, vindblæst hår og mætte maver er en del af efteråret på Fuglebjerggaard. Her serverer Camilla Plum hjemmebagt æblekage, cider, æbletoddy og nybagte boller med smør i cafeen – og gården er tilmed også spækket med aktiviteter. Du kan for eksempel plukke æbler i æbleplantagerne, komme på gratis gårdrundvisning med børnene, lære at lave de sprødeste knækbrød og presse dine egne æbler til most. I planteskolen finder du kål, porrer og rodfrugter til vinterhaven, mens gårdbutikken byder på syltevarer, krydderiblandinger, mel, køkkenartikler, havesager, frø og ikke mindst kogebøger.

Hvad: Fuglebjerggaard
Hvor: Hemmingstrupvej 8, 3200 Helsinge
Hvornår: Fre: 12–17, lør: 10–16.

Nyd synet
Smedens Have i Udsholt er fyldt med frodige blomster og små, fine detaljer, som kan give enhver æstetiker hjertebanken. På gårdspladsen sælges urter, stauder og årstidens frugt, mens gårdbutikken byder på et udvalg af møbler, brugskunst, lygter og lanterner til vinterhalvåret. Overalt står smukke buketter og pryder den gamle middelalderhave, og i efteråret dufter der vådt af jord, skov og løvfald. Her er altid hjemmebagt kage, te, kaffe og saftevand til fri afbenyttelse, men det er også tilladt at tage madpakken og hele familien med. I weekenden op til og i efterårsferien afholdes Lygtemandens Værksted, hvor du kan lave græskarlygter med børnene og få lun græskarsuppe til at varme dig på. Alle arrangementer er gratis.

Hvad: Smedens Have
Hvor: Udsholtvej 32, 3230 Græsted
Hvornår: Lør-søn: 11-17.

Kom og køb
Præstebakkegård i Tibirke er et sandt overflødighedshorn af livsstilsartikler til inde- og udeliv. De gamle stalde bugner af smukke spisebordsopsætninger, skabe, tallerkenrækker og kommoder fyldt med glas og porcelæn, mens haven er spækket med krukker, planter, fakler og bålfade, der lyser op i efterårsmørket. Stedet er et sandt Mekka for boliginteresserede, og du kan let fortabe dig i alle de fine sager på gården. I gårdbutikken er hylderne fyldt med lysestager, skåle, lækre boligtekstiler, puder, plaider og brugskunst, og få kilometer fra gården ligget Tisvilde, hvor du kan få dig en bid mad, når dagens indkøb er gjort.

Hvad: Præstebakkegård
Hvor: Bækkebrovej 15, 3220 Tisvildeleje
Hvornår: Man-søn: 10-17.30.

Gå i kloster
Køkkenhaven står i blomst, og rundt omkring i den gamle klosterhave, på klosteret og i cafeen finder du et væld af aktiviteter på Esrum Kloster og Møllegård i efterårsferien. Du kan blandt andet skyde med bue og pil, flette med pil, riste æbler over bål, gå på opdagelse i klosterets samling af antikke genstande fra middelalderen og besøge klosterbutikken, hvor du kan købe et stort udvalg af produkter fra klosterhaven. I cafeen finder du bagværk af korn fra Møllegårdens marker og teer af urter og lægeplanter, som de gamle cisterciensermunke bragte med sig fra hjem fra Frankrig.

Hvad: Esrum Kloster & Møllegård
Hvor: Klostergade 11, 3230 Græsted
Hvornår: Lør-søn: 11-17.

Leg med
Tag kokkeskeen i hånden, og gå i køkkenet med børn og bedsteforældre på Krogerup Arvlsgård. Her står Årstidernes kokke i efterårsferien klar til at lære jer at tilberede lækre hverdagsmåltider af årstidens råvarer. I kan også tage på markvandring og høre om gårdens biodynamik, brygge cider og gå på æblerov i de allerbedste danske æblesorter. I cafeen kan I købe lækre frokostplatter af gårdens råvarer, æblesaft, æblecider og æblemost og smage Årstidernes hjemmebagte kager, mens gårdbutikken byder på et væld af nyhøstede økologiske grøntsager, brød, mejeriprodukter, vin og hjemmebrygget øl.

Hvad:  Krogerupgård
Hvor: Krogerupvej 3
, 3050 Humlebæk
Hvornår: Fre: 13-18
, lør: 10-15, søn: 10-15, 
man: 15-18.

Se originalartikel her.

 

________________

 

DET RENE BRØD

Anmeldelse af Ditte Krømmelbein, YELP

Det var en ren tilfældighed, at jeg opdagede det økologisk bageri, Det rene brød, på Nørrebrogade. Jeg blev fanget af de lækre kager i vinduet, da jeg gik forbi i et sultent øjeblik, og beslutningen om at gå indenfor ledte mig til et af Nørrebros skjulte skattekamre. Bageriet bugner af sprøde rugbrødsboller,  langtidshævede brød og saftige kager. Deres bagværk er ren forkælelse for ganen.

Se originalartikel her.

 

________________

 

EMPIRE BIO

Anmeldelse af Ditte Krømmelbein, YELP

Empire er en af mine absolutte favoritbiografer. Jeg er vild med foyerens 20’er stemning med mørke, franske cafémøbler og stille jazz i højtalerne. Blandingen af snævre film og blockbusters giver en god spredning i filmudvalget, og den gode benplads, foran de bløde veloursæder, giver filmoplevelsen en ekstra stjerne.

Se originalartikel her.